Aanleg snelfietsroute F261 Tilburg-Waalwijk

We fietsen met z’n allen steeds vaker en over langere afstanden. En dat is goed nieuws. Meer fietsen levert een positieve bijdrage aan gezondheid, het klimaat en aan een bereikbare stad. Daarom legt de gemeente Tilburg samen met de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk en de Provincie een snelfietsroute aan van Tilburg naar Waalwijk.
Aannemer Heijmans Infra B.V. heeft van gemeente Tilburg de opdracht gekregen om de snelfietsroute F261 Tilburg – Waalwijk aan te leggen. De werkzaamheden van de snelfietsroute zijn gestart in de 2e helft van 2019 en duren tot eind 2020. Middels deze brief willen we u graag informeren over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van uw directe omgeving.

 

Dr Deelenlaan

Voor de aanleg van de nieuwe weg is een deel van het parkeerterrein van het ziekenhuis aangekocht. De werkzaamheden aan de kabels en leidingen zullen op 6 januari starten aan de zijde van het ziekenhuis. Hierbij zullen delen van de Dr Deelenlaan afgezet zijn maar er is wel verkeer over de Dr Deelenlaan mogelijk, hetzij eenrichtingsverkeer tussen de Rueckertbaan en de Goirkekanaaldijk. Fietsers, bromfietsers en voetgangers worden op diversen plaatsen omgeleid met omleidingsborden.

 

Hasseltplein

Het Hasseltplein is vanaf de Rueckertbaan bereikbaar. Uitrijden is mogelijk over de Dr Deelenlaan richting het Wilhelminakanaal en vervolgens via de Goirkekanaaldijk naar de Brugstraat en Rueckertbaan. Volg route R.

 

Dr. Eigenraamstraat

De Dr. Eigenraamstraat is bereikbaar via de Dr. Deelenlaan vanaf de Rueckertbaan. Uitrijden is mogelijk via de Dr. Deelenlaan richting het Wilhelminakanaal en vervolgens via de Goirkekanaaldijk naar de Brugstraat en Rueckertbaan. Volg route R.

 

Openbaar vervoer

Op de Dr Deelenlaan blijft er 1 bushalte aan de kant van het Hasseltplein in gebruik.

 

Rooien bomen

Op het terrein van het ziekenhuis moeten in verband met de nieuwe situatie een paar bomen worden gerooid alsmede een deel van de haag. Na de werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk nieuwe bomen geplant en nieuw groen aangebracht.